SEO
SEO

Odprto samospoznavanje


Samospoznavanje je v svoji osnovni obliki glede smeri in izida raziskovanja popolnoma odprto. Vsako srečanje se začne z nečim, kar je živo - trenutno aktualno in relevantno za vaše življenje. Navadno gre za takšen ali drugačen problem. A problem je le izhodišče. Z njim je dobro začeti, ker je tam zbrana vaša energija, potem pa slediti poti, ki se z raziskovanjem zarisuje. Problemov torej ne rešujemo, ampak jih izkoristimo kot vstopne točke v ozadje doživljanja, iz katerega vznikajo. Kaj se potem dogaja z začetnim problemom, je drugo vprašanje. Včasih se razreši, včasih postane nepomemben, ker vidimo širšo sliko, včasih postane tudi močnejši, ker se ga bolj zavedamo. Kakorkoli že, prava nagrada odprtega samospoznavanja je v tesnejšem stiku z lastnim doživljanjem, ne glede na to, kakšno je.


V samospoznavalnem pogovoru ne dobite nobenega mnenja ali nasveta, vašega doživljanja tudi ne poskušam razložiti s katerokoli teorijo. Vprašanja sicer zastavljam iz lastnega razumevanja duševnosti in splošnega pogleda na svet, a tega vam ne vsiljujem. Nasprotno, potrudim se razumeti vaš pogled, spoznati vaše teorije, se naučiti vašega jezika. In ko enkrat stopim v vaš svet, vas znotraj njega opozarjam na stvari, ki so vam preveč domače, da bi jih imeli za pomembne, in na razpoke, ki ste se jih navadili preskakovati z zaprtimi očmi.

SEO
SEO
Če lahko berete tole, vaš brskalnik strani ne prikazuje pravilno. Namestite si novo različico Firefoxa, Google Chrome ali Opere.